Marine kollagen – anti-age indefra og ud

Anti-age Feel Iceland Marine kollagen

  Feel Iceland Amino Marine Collagen PowderMarine kollagen

 

Måske har dit instagram-feed været fuld af influencere, der reklamerer for kollagenpulver det sidste lange stykke tid, men du ved stadig ikke, hvad det hele handler om. Vi har lavet en guide til dig her, så du kan blive klogere på hvad kollagen-tilskud kan gøre for dig, og hvorfor vi har valgt kun at forhandle marine kollagen.

Hvad er kollagen?
Kollagen er det vigtigste strukturelle protein i vores krop og anses ofte for at være den ’lim, der holder kroppen sammen’. Kollagen er afgørende for at opretholde sunde blodkar, smidige led og en stærk og elastisk hud, men som vi bliver ældre, danner kroppen mindre kollagen. Allerede fra 25-års alderen falder kroppens produktion af kollagen, og når man nærmer sig 45 år er kroppens indhold af kollagen faldet med op til 30% hvilket blandt andet resulterer i rynker og slap hud. 

 

Hvordan virker kollagen-tilskud?
Kollagen-molekyler er i sin oprindelige form meget store og bliver derfor ikke absorberet effektivt af tarmene. Derfor virker det ikke at spise suppe lavet på ben, som også indeholder en masse kollagen – uanset hvad folk siger på internettet.

Ved at hydrolysere kollagen-molekylerne nedbrydes de til lavmolekulære kollagenpeptider, som kroppen let kan absorbere.

Man ved ikke præcist, hvordan kollagentilskud virker, men man antager, at de små kollagenpeptider virker som et falsk signal til kroppen om at dens kollagen nedbrydes ekstremt hurtigt og derfor sætter gang i dannelsen af nye kollagenfibre og hyaluronsyre, hvilket resulterer i en fugtmættet, smidig hud med færre og mindre dybe rynker.

 

Hvorfor vi har valgt kun at sælge marine kollagen
De fleste kollagen-tilskud er lavet af enten ko – bovine kollagen – eller fisk – også kaldet marine kollagen. Forsøger du at skære ned på kød for klimaets skyld er marine kollagen et klimavenligt alternativ. Feel Iceland Amino Marine Collagen Powder kommer fra skind fra vilde, bæredygtigt fangede fisk fra det rene atlanterhav rundt om Island og er derfor en mere klimavenlig version.

Marine kollagen indeholder udelukkende den kollagen-type, der holder huden fast, mens bovine kollagen indeholder to forskellige typer, hvoraf den ene ikke har nogen effekt på hudens fasthed. Marine kollagen optages også 1,5 gange bedre end kollagen fra køer, fordi kollagen-molekylerne er mindre og det forbedrer kroppens optag. Desuden indeholder Marine Collagen 18 aminosyrer og en særlig høj koncentration af glycin, prolin og hydroxyprolin – hudens tre primære aminosyrer.

Ved at vælge marine kollagen undgår du også risikoen for at blive smitet med infektionssygdomme fra dyr– hvilket synes vigtigere end nogensinde efter udbruddet af Covid-19.

  


Ældre opslag Nyere opslag