Sundt og stærkt hårKender du det, at din hovedbund klør og dit hår hverken har liv eller glans? Så er det på tide at skifte hårprodukter!

Shampoo

De fleste shampooer er baseret på et sæbestof, der hedder Sodium Lauryl Sulfat, der fjerner fedtstoffer og får shampooen til at skumme. Desværre er det også meget udtørrende og kan irritere hovedbunden og tørre håret ud.

Heldigvis findes der masser af andre sulfater, der både er milde og kan vaske håret rent. Benecos' shampooer er baseret på Sodium Coco-sulfat, der er et naturligt sæbestof udvundet af kokos, som er mildt for både hovedbund og hår. GRN har valgt at bruge Lauryl Glucoside, som sæbestof i deres shampooer, der er fremstillet af sukkerstoffer fra blandt andet majs. Lauryl Glucoside anbefales til sart hud, og er derfor også særligt mild ved både hovedbund og hår. 

Skal du skifte shampoo er GRN og Benecos shampooer derfor også et rigtig godt bud. Man skal dog være opmærksom på, at håret godt kan virke mere fedtet til at starte med, indtil hovebunden har vænnet sig til de mildere sæbestoffer. Hvis den har været vant til at blive tørret ud af en konventionel shampoo, har den højest sandsynligt sat sin produktion af fedtstoffer op. Indenfor et par uger med en mildere shampoo vil den dog balancere sin olieproduktion, så håret ikke bliver lige så hurtigt fedtet.

Har du problemer med fedtet hovedbund eller skæl, som du gerne vil behandle, har GRN både en skælshampoo og en anti-fedt shampoo. I samme sortiment findes også en reparerende shampoo til skadet hår, en volumen shampoo til hår der klasker sammen og en shampoo der giver ekstra glans til håret. 

Benecos serie af shampoo er fuld af dejlige dufte, såsom den afstressende Melissa Shampoo og den frugtige og søde Abrikos og Hyldeblomst Shampoo.

Balsam

Mange balsammer, eller conditionere som det også kaldes, er baseret på silikone, der umiddelbart gør håret blødt og glansfuldt. Desværre lægger silikonen sig også rundt om håret og i hovedbunden, så den ikke kan ånde, og bygger sig over tid op, fordi det ikke kan vaskes ud med en almindelig shampoo, hvilket kan irritere hovedbunden, tynge håret og gøre det glansløst. 

Både GRN og Benecos balsammer er fri for silikone og bruger i stedet planteolier og -ekstrakter, der kan binde fugten i håret og give det glans. 

Benecos Conditioner gør håret blødt og medgørligt, mens dens duft af citronmelisse afslapper sindet. GRN's har hele tre balsammer, der kan bruges til glansløst hår, tørt og skadet hår og til sart hovedbund

Har håret brug for mere pleje kan man også give det et par dråber af GRN's Hair oil, der især er god til krøllet eller meget tørt hår.

Ældre opslag Nyere opslag